Monte Bobele – Single Session Therapy –
Kohti kustannustehokkaampia ja vaikuttavampia terapeuttisen työn menetelmiä 18.-19.3.2021

Kaksipäiväinen online-koulutus

Kertaluonteinen terapia ja coaching on tutkitusti vaikuttava palvelumuoto, jonka yllättävän moni valitsee, jos sellaista on tarjolla. Niistä asiakkaista, jotka ovat oma-aloitteisesti hakeutuneet esimerkiksi kertaluonteiseen terapiaan, kolme neljäosaa kokee, että käynti oli riittävä eikä lisäkäyntejä tarvita. Kertaluonteista terapiaa tai valmennusta tarjoamalla – muiden palvelujen rinnalla – voidaankin osaltaan purkaa hoitojonoja ja tarjota halukkaille välitön, oikea-aikainen pääsy avun piiriin.

Kertaluonteisen tai käynti kerrallaan toteutettavan terapian tai valmennuksen toteuttaminen edellyttää kuitenkin tekijältä perehtyneisyyttä työskentelyotteeseen. Kyse ei ole yhteen käyntikertaan puristetusta perinteisestä psykoterapiasta vaan hyvin erilaisesta lähestymistavasta, jossa työntekijän tehtävä on auttaa asiakasta löytämään itse ratkaisuja omiin ongelmiinsa.

 

Yksi kertaluonteisen terapian tavoitteista on tarjota asiakkaalle niin myönteinen kokemus tapaamisesta, että hänen on helppo jatkaa tarvittaessa työskentelyä terapeutin tai valmentajan kanssa. Menetelmän idea ei ole siinä, että asiakas tavataan vain yhden kerran, vaan siinä, että tämä voimautuu ja kokee pääsevänsä ongelmassaan eteenpäin. Asiakas itse päättää, haluaako hän jatkaa tapaamisia vai ei.

Työskentelytapa ei ole tiukasti sidottu mihinkään tiettyyn psykoterapiakoulukuntaan, joskin ideoita siihen on erityisesti otettu Mental Research Instituutin (MRI) lyhytterapiasta, ratkaisukeskeisestä- ja narratiivisesta terapiasta sekä muista ns. voimavarakeskeisistä lähestymistavoista.

Tämän kaksipäiväisen etäkoulutuksen aikana osallistujat perehtyvät professori Monte Bobelen johdolla käynti kerrallaan toteutettavan terapeuttisen työtavan perusteisiin, tutkimukseen ja työtapoihin. Bobele osoittaa, että olipa terapeuttinen lähestymistapa mikä tahansa, suurin osa muutoksista tapahtuu ensimmäisten kuuden – kahdeksan istunnon aikana. Hän avaa myös sitä, miten näiden tapaamisten hyöty voidaan maksimoida.

Koulutuksen aikana kuullaan lisäksi eri puolilla maailmaa toteutetuista menetelmän kokeiluista ja harjoitellaan tähän palvelumuotoon keskeisesti liittyviä haastattelutekniikoita.

Kouluttajasta

Monte Bobele on psykologian emeritusprofessori, perheterapeutti ja psykoterapian opettaja San Antoniosta, Texasista. Hän on erikoistunut systeemiseen perhe- ja lyhytterapiaan. Hänen kiinnostuksen kohteenaan on jo vuosien ajan ollut niin sanottu “Single session therapy”, josta on suomen kielessä käytetty muun muassa termejä “kertaluonteinen terapia” tai “käynti kerrallaan terapia”.

Koulutuksen toteutus
Tämä kaksipäiväinen online-koulutus toteutetaan Zoom-alustalla. Osallistuminen edellyttää web-kameran videoyhteyttä (ääni ja kuva). Koulutuskieli on englanti. Moderoijina toimivat Maiju Ahola ja Ben Furman, jotka ovat tarvittaessa osallistujien käytettävissä vastaamalla kysymyksiin ja välittämällä niitä eteenpäin kouluttajalle. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin koulutusta edeltävällä viikolla päivien aikataulu ja kutsu, joka sisältää linkin Zoom-alustalle.

Ajankohta:
18.-19.3.2021, klo 12.00-18.00 (Suomen aika). Koulutus toteutetaan suorana.

Hinta: 160,00 € (hinta sisältää ALV:n 24 %)

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu koulutukseen verkkokaupassamme alla olevan linkin kautta. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.3.2021.

Peruutusehdot:
Ilmoittautuminen on sitova. Sairastumistapauksessa osallistumisen voi peruttaa toimittamalla meille lääkärintodistuksen.