Kertaterapia -koulutus 8.-9.10.2020

Kertaterapia -koulutus 8.-9.10.2020

Kertaterapia

Psykoterapian tuloksellisuustutkimukset ovat toistuvasti osoittaneet, että hämmästyttävän moni asiakas hyötyy merkittävästi jo yhdestä terapiakäynnistä. Näiden havaintojen pohjalta tutkijat ovat jo 30 vuoden ajan kehittäneet uudenlaista psykoterapiakonseptia, josta käytetään alan ammattikirjallisuudessa nimitystä Single Session Therapy, kertaterapia. Viime vuosien aikana julkaistujen useiden meta-analyysien valossa kertaterapia on osoittautunut vaikuttavaksi ja kustannustehokkaaksi psyykkisten ongelmien ja kriisien hoitomuodoksi.

Kiinnostus kertaterapiaa kohtaan on lisääntynyt merkittävästi terapiapalvelujen kysynnän kasvun ja psykoterapiapalvelujen saatavuusongelmien vuoksi. Kertaterapiasta on oltu kiinnostuneita muun muassa työterveyshuollossa, opiskelijaterveydenhuollossa ja kunnallisten mielenterveyspalvelujen piirissä. Myös monet yksityisesti toimivat terapeutit eri puolilla maailmaa ovat alkaneet tarjota menestyksellisesti vastaanotoillaan kertaterapiapalveluja. Kertaterapia on joustava hoitomuoto, jota voidaan soveltaa paitsi yksilöterapiassa, myös pari- ja perheterapiassa.

Asiakkaat ovat kiinnostuneita kertaterapiasta ja vaikka se ei sovi kaikille, se on kuitenkin kustannustehokas hoitomuoto, jonka avulla voidaan purkaa jonoja, vastata kasvavaan terapian tarpeeseen ja edistää psykoterapian saatavuutta.

Koulutuspäivien aikana tutustutaan kertaterapian periaatteisiin, perehdytään eri psykoterapiasuuntauksien vaikuttavuutta selittäviin yhteisiin tekijöihin ja harjoitellaan demonstraatioiden ja simulaatioharjoitusten avulla kertaterapian toteuttamista käytännössä.

Kohderyhmä: kaikki terapeuttista asiakastyötä tekevät ammattilaiset

Koulutuksen tavoitteet:

  1. Sisäistää ajattelumalli, joka tekee kertaterapian idean ymmärtämisen mahdolliseksi
  2. Ymmärtää ns. yhteisten tekijöiden merkitys terapian vaikuttavuudessa
  3. Hallita haastattelutekniikat, joiden avulla tuloksia voidaan saavuttaa jo yhdellä kerralla

Ben Furman esittelee kertaterapian perusajatuksia

Aika:

8.-9.10.2020, klo 9.30-15.30

Paikka:

Koulutukseen voi osallistua sekä lähiopetuksena, että etänä Zoom -alustan kautta.
Lähiopetuspaikkana toimii Karjalatalo osoitteessa Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. Etänä osallistuville lähetetään sähköpostitse kirjautumislinkki Zoom -alustalle viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä.

Hinta:

248,00 € (hinta sisältää alv 24 %). Hinta sisältää koulutuksessa jaettavan materiaalin, ratkaisukeskeiseen, minimalistiseen työskentelyyn ohjaavan kirjan Brief Coaching – Ratkaisukeskeinen lähestymistapa (Iveson, George & Ratner. 2018).

Kouluttajat:

Koulutuksen järjestää Lyhytterapiainstituutti Oy ja kouluttajina toimivat ratkaisukeskeisen lyhytterapian pioneerit, kouluttajapsykoterapeutit Ben Furman ja Tapani Ahola, jotka ovat opettaneet ja kehittäneet lyhytterapiamenetelmiä koti- ja ulkomailla jo yli 30-vuoden ajan. Heidän aihetta käsitteleviä kirjojaan ja julkaisujaan on käännetty yli 20 kielelle.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu koulutukseen alla olevan linkin kautta löytyvällä lomakkeella. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 23.9.2020. Olemme kaikkiin ilmoittautuneisiin yhteydessä sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Peruutusehdot:

Ennen viimeistä ilmoittautumispäivää tapahtuvasta peruutuksesta veloitamme toimistokuluina 30,00 €. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme koko koulutuksen hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi veloituksetta vaihtaa.